En håndsrækning til ledige medlemmer

Ledige medlemmer får gratis medlemskab i op til tre måneder i forbindelse med COVID-19.

Den aktuelle Corona-krise har sendt mange af 3F’s medlemmer ud i ledighed, samtidig med at det er blevet sværere at finde nyt arbejde.

Derfor fritager 3F lige nu ledige for fagligt kontingent i en periode på tre måneder, gældende for marts, april og maj.

Helt konkret vil det gælde medlemmer, der er medlem af både 3F’s a-kasse og fagforening, og er meldt ledige på Jobnet i løbet af enten marts, april og maj, uanset hvad årsagen til ledigheden er.

Hvem kan få kontingentfritagelse

Fritagelsen gælder alene det faglige kontingent til forbund og lokalafdeling. 
Det vil sige, at du fortsat skal betale kontingent til a-kassen, klub- og brancheklubkontingent og i øvrigt også din gruppelivsforsikring.

Da hver enkelt lokale afdeling selv fastsætter deres eget afdelingskontingent, kan det samlede faglige kontingent variere, afhængig af hvilken afdeling, man er medlem af. I gennemsnit drejer det sig om 465 kroner om måneden.

Fritagelsen gælder alle ledige, måned for måned. Det vil sige, at hvis du alene er ledig i marts, men får arbejde igen i april og maj, så gælder kontingentfritagelsen kun for én måned.

Skal du selv gøre noget?

Nej. Nedsættelsen vil ske automatisk. Du skal betale det beløb, der står på opkrævningen. Er du ledig, eller har du været ledig i den periode, der er omfattet, så vil du senere opleve nedsat kontingent.

Rent praktisk vil der være en forsinkelse, altså en tidsmæssig forskydning. Det skyldes blandt andet, at kontingenterne i visse tilfælde allerede er opkrævet for marts og endda april måned. I øvrigt er der både forud- og bagudbetaling. 

Det betyder, at din kontingentfritagelse formentlig først vil slå igennem fra 1. maj.

Få svar på spørgsmål om kontingentfritagelse for ledige på 3f.dk.

Menu