Nyt om overenskomstafstemning

Urafstemning om OK 2020...

På fredag klokken 10 starter urafstemningen om overenskomstforlig og mæglingsforslag for de private områder.
Alle medlemmer som er tilmeldt én af de private arbejdsområder, som har forhandlet en fornyelse eller fået mæglingsforslag, kan stemme i en periode frem til tirsdag den 14. april før midnat...

Hvis du af én eller anden grund ikke har modtaget stemmemateriale, kan du henvende dig til fagforeningen snarest muligt og senest tirsdag den 7. april for at få rettet op på eventuelle fejl.

Der er allerede sagt og skrevet meget om de resultater og det mæglingsforslag, som nu skal til afstemning. Mest er det centrale anbefalinger af at stemme og stemme JA til et ”ansvarligt forhandlingsresultat” her i krisetiden...

Vores fagforenings bestyrelse anbefaler også at alle der kan, deltager i den her urafstemning. – Men vi håber til gengæld, at det bliver ved at stemme NEJ!

Fra på mandag den 30. marts 2020,vil der også være mulighed for - Hvis du har et problem med at afgive din stemme - at kontakte en af nedenstående personer, som kan hjælpe med stemmeafgivelsen. 

  • Steen Larsen tlf.: 88 92 54 14
  • Freddy Schiermer tlf.: 88 92 54 41
  • Brian T. Nielsen tlf.: 88 92 54 11
  • Janne B. Svømmeholm tlf.: 88 92 54 06


 

 

 

Vi mener hverken de indgåede forlig eller mæglingsforslaget, tager ordentligt fat på fagbevægelsens største problemer:

  • Social dumping med lav betaling og ringe arbejdsforhold, Brug af atypiske ansættelser med ”0-timers-kontrakter” – og ”Falske selvstændige” uden rettigheder til ferie, sygeløn og så videre.

Og så finder vi det for øvrigt urimeligt at benytte Corona-krisen, som på mange måder har bragt landet i en undtagelsestilstand, til at gennemtrumfe alt for billige overenskomstløsninger i et mæglingsforslag.

Det vi har fået præsenteret, er et ”Corona-krise-mæglingsforslag”, som ikke har en eneste løsning på vores største krise - nemlig ”Social dumping-krisen”!

Truslen mod social dumping af vores løn- og arbejdsforhold går - i modsætning til det her med Corona - ikke over om nogle få måneder. Tværtimod er det en vedvarende krisesituation, hvor ordnede forhold fjernes fra arbejdspladser til fordel for, at griske virksomhedstyper kan misbruge og udnytte, billigere arbejdskraft – typisk fra andre lande.

Det vi har fået mest af ved OK2020 er beviser for at stærke kræfter i DI bestemmer. - Og at de aldrig nogensinde vil medvirke til en løsning af ”Social-dumping-krisen” med en ordentlig mindstebetaling.

Og så har vi også fået dokumenteret, at danske virksomheds- og aktieejere i den grad er pinligt grådige – selv efter års fremgang.

De vil ikke hjælpe med løsninger.

De vil ikke anerkende at der findes problemer, som ikke kan løses med en rask lille intern konkurrence mellem overenskomst-betalt og billigere arbejdskraft.

Men de vil hjertens gerne modtage hjælpepakker og udsættelse af betaling af moms og skat.

Arbejdsgiverne sagde NEJ til at stoppe social dumping. Vi anbefaler at sige NEJ til mæglingsforslag og forlig om OK2020.

For mere information om os og mæglingsforslaget - se f.eks. på fagforeningens hjemmeside om overenskomstafstemningen.

Menu