Den nedslidte 3Fer betaler en høj pris for skattelettelser til de velbjergede

"Vi har brug for et Danmark, der kan konkurrere på kloge hænder og hoveder, og ikke et Danmark, der konkurrerer på dårlige løn- og arbejdsvilkår, fordi Løkke og hans ligesindede ikke i tide investerede i velfærden."

Af formand for 3F Midt & Østsjælland, Per B. Thomsen.

Den klassiske skillelinje er tilbage i dansk politik. Skal vi endnu en gang give skattelettelser til de mest velbjergede eller skal vi fastholde og udvikle fællesskabets velfærdssamfund? Det slagsmål er i gang, nu hvor finansloven og 2025-planen forhandles på Christiansborg. 

Det er den samme historie som gentager sig. I 00´erne gav Venstre-regeringen tre gange ufinansierede skattelettelser til dem, der havde mest i forvejen. Nu sker det igen.

Høj pris for 3F´eren

Og hvem betaler prisen? Det gør børnene, de unge, de ældre, de syge, de studerende, og de i forvejen hårdtarbejdende – og derfor nedslidte 3Fere – som nu skal have hævet pensionsalderen endnu en gang.

I 3F Midt & Østsjælland har vi – naturligvis – vores daglige gang på en lang række arbejdspladser og ser derfor, hvordan vores medlemmer er nedslidte. Det er rent ud sagt benhårdt fysisk arbejde. Faktisk i sådan en grad, at hver fjerde 3F´er forlader arbejdsmarkedet inden han/hun er fyldt 60 år på grund af nedslidning eller værre endnu – dødsfald. Det er en virkelighed, der ikke er til at tage fejl af.

Det er grundlæggende uretfærdigt at ville give topskattelettelser, men det er også en brandfarlig prioritering, når det kommer til Danmarks fremtid og dansk økonomi.

Investere i fremtiden

Venstre og højrefløjen burde i stedet for investere i velfærden, så vores uddannelsesinstitutioner, sygehuse, plejehjem, børnehaver og vuggestuer og ikke mindst infrastruktur – kan levere en service, som alle, uanset størrelsen på pengepungen, kan være tilfreds med. Velfærd handler i udstrakt grad om at forme fremtidens arbejdskraft. Og vi har brug for et Danmark, der kan konkurrere på kloge hænder og hoveder, og ikke et Danmark, der konkurrerer på dårlige løn- og arbejdsvilkår, fordi Løkke og hans ligesindede ikke i tide investerede i velfærden.

 

Menu