Ledige i arbejde, indvandrere lærer dansk imens

Efter møde torsdag er 45 ledige i Ringsted i spil til vikarjob som rengøringsassistenter, mens de ansatte indvandrere er på dansk- og rengøringskursus.

Indvandrere i rengøringsbranchen skal være bedre til dansk. Mens de i en periode på 8 til 14 uger startende 1. oktober dygtiggør sig i danske gloser – og rengøringsteknik – passer en gruppe ledige deres rengøringsarbejde i Ringsted, Faxe og Stevns Kommune.

–      Jeg er glad for, at vi som fagforening kan være med til at skaffe ledige adgang til arbejdsmarkedet. Og jeg bliver dobbelt glad, når vi samtidig kan hjælpe vores medlemmer i arbejde til at tage en lang og omfattende efteruddannelse, siger Per Thomsen, formand for 3F Midt & Østsjælland.

Effektiv jobsøgning

Mens det for de mange indvandrere ansat som rengøringsassistenter er vigtigt at kunne mere dansk for bl.a. at kunne bruge kemikalierne i rengøringsarbejdet mere sikkert, er det for de ledige en særdeles effektiv måde at søge arbejde på, når de kommer ind i en virksomhed som vikarer, viser erfaringer. Projektet skaber altså gode resultater i begge lejre.

- Mange af de ledige får job undervejs. De er simpelthen attraktive. De får netværket. Med den erfaring, jeg har med rotation kan jeg godt sige, at det ikke er de samme, der vil køre igennem som vikarer under hele forløbet, fortæller Kristen Olesen fra Jobcenter Faxe.

Fælles projekt

Rotationen er et projekt, som er kommet i stand i et samarbejde mellem 3F Midt & Østsjælland, EUC Sjælland, Sprogskolen i Næstved, ISS, VUC og jobcentrene i Ringsted, Faxe og Stevns.

Møde næste uge

Mens Ringsted Kommune har holdt informationsmøde for 45 interesserede ledige i den forgangne uge, går Faxe i gang med personlige samtaler med 18 ledige onsdag, torsdag og fredag i denne uge.

Kontaktoplysninger

Mónica De las Mercedes

Faglig Sekretær, projektets tovholder

3F Midt & Østsjælland

Tlf. 88 92 49 71, mobil: 51 30 83 38

Mail: monica.mercedes@3f.dk

Per Thomsen

Afdelingsformand

3F Midt & Østsjælland

Tlf. 88 92 49 80, mobil: 51 20 95 74

Mail: per.thomsen@3f.dk

Kristen Olesen

Jobcenter Faxe

Mobil: 21761898

Mail: Krol@faxekommune.dk 

Lene Friis

Virksomheds- og arbejdsmarkedskonsulent

Ringsted Kommune

Tlf. 5762 6431, Mobil: 41375552 


Mail: LFR@ringsted.dk

Menu