Saml dine pensioner og spar tusindvis af kroner

En ny undersøgelse fra PensionDanmark viser, at rigtig mange medlemmer med pensionsordning i PensionDanmark også har ordninger i andre selskaber. Samler du pensionerne kan det nemt give dig over 50.000 kr. ekstra på pensionskontoen.

6 ud af 10 medlemmer har ordninger i andre selskaber end PensionDanmark. Det skyldes især, at mange i tidens løb har skiftet job og derfor har sparet op i forskellige pensionsselskaber. Hos de unge mellem 20-29 år har 4 ud af 10 medlemmer pensionsordninger i flere selskaber. Og det er ikke altid smart at sprede sine æg i flere kurve.

"Har man pensioner stående i flere selskaber, vil det typisk kunne svare sig at samle dem. For ved at have opsparingerne samlet ét sted sparer man administrationsomkostninger, og det giver samtidig et bedre overblik,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

50.000 kr. ekstra på pensionskontoen

Fordelene ved at samle sin pension gælder særligt for de unge, der kan nå at spare rigtigt mange omkostninger i løbet af et helt arbejdsliv og dermed booste pensionen på sigt.

De årlige administrationsomkostninger svinger fra selskab til selskab. Fra 297 kr. i PensionDanmark til omkring 1.500 kr. i de dyreste selskaber. Hvis du over et helt arbejdsliv sparer 1.000 kr. om året i administrationsomkostninger, kan det give dig 50.000 kr. ekstra på pensionsopsparingen. Har du mange opsparinger, kan det blive til endnu mere.

Sådan samler du dine pensionsopsparinger – 3 trin

  1. Gå ind på pensionsinfo.dk via NemID og få et overblik over, hvor du har pensionsopsparinger stående.

     

  2. I PensionDanmark kan du flytte dine pensionsopsparinger elektronisk via pension.dk/dinpension, hvor du bliver guidet igennem trin for trin. Du er også velkommen til at ringe til PensionDanmark på 7012 1330.

     

  3. Inden du gennemfører eventuelle overførsler, så tjek, om du frasiger dig nogle favorable vilkår. Det kan for eksempel være en garanteret rente eller ydelse, der gør, at du ikke bør flytte dine penge. Du skal også være opmærksom på, om det pensionsselskab, som du flytter pengene fra, tager penge for at overføre din pension.

 

Menu