Bliv medlem af 3F

3F er Danmarks stærkeste fagforening med overenskomster på flere arbejdspladser end nogen anden fagforening. 3FA er Danmarks mest lokale a-kasse.

Se hvordan du kommer godt i gang med din indmeldelse.

Her er dine valgmuligheder for medlemskab hos 3F.

OBS: De angivne priser og satser er gældende for 2020. Andre priser og satser kan derfor være gældende for 2021.

 
Fagforening + a-kasse 965,50 * kr. pr. md Meld ind
Fagforening 452,50 * kr. pr. md. Meld ind
A-kasse 513 * kr. pr. måned Meld ind
Medarbejderne i din afdeling er de bedste til at hjælpe dig tættere på et job. De kender dit fag og har tæt kontakt til det lokale erhvervsliv. Mange afdelinger holder kurser og stiller pc’er til rådighed til din jobsøgning.

Jobformidling og hjælp til jobsøgning

I 3F’s a-kasse er du sikret dagpenge til tiden. Er du ikke medlem af en a-kasse, kan du ikke få dagpenge.

Dagpenge op til 19.083 kroner pr. måned

Du har som hovedregel ret til efterløn, hvis du har været medlem af en a-kasse i 30 år og har indbetalt til efterløn.

Mulighed for efterløn

3F tilbyder sammen med Alka en lønforsikring, som træder i kraft, hvis du bliver ledig. Sammen med dagpengene sikrer 3F Lønforsikring op til 80 procent af din løn.

Mulighed for lønforsikring

3F står klar med hjælp og rådgivning. I nogle tilfælde er det nok at tale med din arbejdsgiver for at få løst problemerne. I andre tilfælde indgår du og 3F et forlig med din arbejdsgiver, hvor I bliver enige om en aftale. Hvis sagen ikke kan løses på den måde, kan 3F køre en sag i det fagretslige system. Uanset, hvad der sker, og hvor længe sagen kører, skal du ikke betale nogen af sagens omkostninger.

Personlig rådgivning og juridisk og faglig hjælp over for arbejdsgiver og i retten.

Det er meget vigtigt, at en arbejdsskade bliver håndteret korrekt i forhold til erstatning. 3F kender de indviklede regler og hjælper dig.

Personlig hjælp ved arbejdsskader

3F forhandler din overenskomst og fornyer den. Derfor kender vi alle fagene helt ned til mindste detalje og kan give den bedste service til dig som medlem.

Faglige eksperter, som kender dit fag og din overenskomst

3F kan også hjælpe dig med en personlig uddannelsesplan, hvor vi klarlægger dine muligheder for efter- og videreuddannelse. Du skal henvende dig i din afdeling.

Personlig uddannelsesplan og karriererådgivning.

3F hjælper med gode råd, når der skal forhandles løn på din arbejdsplads. Mere end halvdelen af alle danskere har oplevet, at der var fejl i deres lønseddel. Du kan ringe til din lokale 3F-afdeling og aftale en tid til et løntjek, hvor en ekspert på dit arbejdsområde vil gennemgå dine papirer.

Løntjek og personlig rådgivning om lønforhandling og hjælp, hvis du ikke får den løn, du har krav på

Hvis din arbejdsgiver ikke har penge til at betale din løn eller andre udgifter, kan han gå i betalingsstandsning. Hvis det sker, så skal du straks kontakte din lokale 3F-afdeling. Det samme er tilfældet, hvis din arbejdsgiver går konkurs. Så hjælper 3F dig med at sikre din løn.

Hjælp ved arbejdsgivers konkurs

En del af dit kontingent spares op i en konfliktfond til en situation, hvor du og dine kolleger skal strejke eller bliver lockoutet af arbejdsgiveren. På den måde er du sikret som minimum at modtage det, der svarer til den maksimale dagpengesats.

Konfliktunderstøttelse ved strejke og lockout

Alle medlemmer er omfattet af 3F’s gruppelivsforsikring. Så længe du er medlem, og helt frem til du går på folkepension, er du omfattet af 3F's gruppelivsforsikring. Dermed er dine efterladte sikret.

Gruppelivsforsikring

PlusKortet fungerer som medlemskort og giver dig samtidig rabat i en lang række butikker og steder som Lalandia og Zalando.

Billige forsikringer og rabatter i mere end 1.500 butikker

For kun 38 kroner om måneden er du dækket af en fritidsulykkesforsikring.

Tilbud om fritidsulykkesforsikring for kun 38 om måneden

Som medlem af 3F kan du på testaviva.dk oprette et juridisk gyldigt testamente, ægtepagt, samejekontrakt og få økonomisk rådgivning helt gratis.

Gratis oprettelse af testamente

Reglerne på det sociale område kan være komplicerede. Dem har vores socialrådgiver styr på. Har du brug for hjælp, kan du få en aftale med socialrådgiveren.

Socialrådgiver

Har du problemer, der kræver juridisk ekspertise, kan du få det hos os. Det er gratis, også hvis der er tale om private juriske problemer.

Gratis advokathjælp til private problemer hos advokatfirmaet Knudsen og Guldbrandt

*Priserne er eksklusive fritidsulykkesforsikring på 38 kroner. Fritidsulykkesforsikringen er frivillig.
Fagforening
452,50 kr. pr. md.

Efter skat ca. 341 kr. pr. måned.

Deltid 30 timer og derunder om ugen: 338,50 kr. pr måned, efter skat ca. 257 kr. pr. måned.

Fagforening + a-kasse
965,50 kr. pr. md

Efter skat ca. 718 kr. pr. måned.

Deltid 30 timer og derunder om ugen: 732,50 kr. pr. måned. Efter skat ca. 547 kr. pr. måned.

A-kasse
513 kr. pr. måned

Efter skat ca. 377 kr. pr. måned. Deltid 30 timer og derunder om ugen 394 kr. pr. måned. Efter skat ca. 289 kr. pr. måned.