Bliv medlem af 3F

3F er Danmarks stærkeste fagforening med overenskomster på flere arbejdspladser end nogen anden fagforening.

3FA er Danmarks mest lokale a-kasse.

Se hvordan du kommer godt i gang med din indmeldelse.

Her er dine valgmuligheder for medlemskab hos 3F:

 
Fagforening + a-kasse 65 * kr. pr. måned Meld ind
Fagforening 65 * kr. pr. måned Meld ind
A-kasse 0 * kr. pr. måned Meld ind
3F har et kæmpe netværk, som vi bruger, når vi skal hjælpe vores medlemmer i arbejde. Bliver du medlem i 3F, vil vi give dig en masse konkrete råd og tip om, hvor du kan prøve at søge praktikplads.

Gode råd til at søge praktikplads

I 3F’s a-kasse er du sikret dagpenge til tiden. Er du ikke medlem af en a-kasse, kan du ikke få dagpenge.

Medlemskab af a-kassen med mulighed for gratis a-kasse

Din uddannelsesaftale/lærekontrakt er blandt andet med til at sikre, at du arbejder under ordentlige vilkår under din læreperiode. Som medlem af 3F kan vi give din uddannelsesaftale et tjek, så du går en god læretid i møde.

Tjek af uddannelseskontrakt/uddannelsesaftale

Du kan til enhver tid kontakte din lokale 3F-fagforening og få hjælp, hvis der opstår faglige problemer i din læretid. Det kan være alt lige fra forkert løn til mobning på arbejdspladsen.

Personlig rådgivning og hjælp hvis du får problemer på dit praktiksted

3F står klar med hjælp og rådgivning. I nogle tilfælde er det nok at tale med din arbejdsgiver for at få løst problemerne. I andre tilfælde indgår du og 3F et forlig med din arbejdsgiver, hvor I bliver enige om en aftale. Hvis sagen ikke kan løses på den måde, kan 3F køre en sag i det fagretslige system. Uanset, hvad der sker, og hvor længe sagen kører, skal du ikke betale nogen af sagens omkostninger.

Personlig rådgivning og juridisk og faglig hjælp over for arbejdsgiver og i retten.

Det er meget vigtigt, at en arbejdsskade bliver håndteret korrekt i forhold til erstatning. 3F kender de indviklede regler og hjælper dig.

Personlig hjælp ved arbejdsskader

3F forhandler din overenskomst og fornyer den. Derfor kender vi alle fagene helt ned til mindste detalje og kan give den bedste service til dig som medlem.

Faglige eksperter, som kender din uddannelse, dit fag og din overenskomst

Hvis din arbejdsgiver ikke har penge til at betale din løn eller andre udgifter, kan han gå i betalingsstandsning. Hvis det sker, så skal du straks kontakte din lokale 3F-afdeling. Det samme er tilfældet, hvis din arbejdsgiver går konkurs. Så hjælper 3F dig med at sikre din løn.

Hjælp ved arbejdsgivers konkurs

Med 3F’s forbundsydelse får du en ydelse i karensperioden, lige efter du er blevet nyudlært. For at få forbundsydelse skal du: - Ikke kunne optages som gratis medlem af A-kassen - Have været medlem af 3F i 12 måneder. - Melde dig i A-kassen senest 2 uger efter uddannelsens afslutning. Du kan tidligst få forbundsydelse fra den dag, du melder dig ind i A-kassen. - Være tilmeldt jobcenteret.

Forbundsydelse, som sikrer dig en indtægt, hvis du ikke får arbejde, når du er udlært

Alle medlemmer er omfattet af 3F’s gruppelivsforsikring. Så længe du er medlem, og helt frem til du går på folkepension, er du omfattet af 3F's gruppelivsforsikring. Dermed er dine efterladte sikret.

Gruppelivsforsikring

PlusKortet fungerer som medlemskort og giver dig samtidig rabat i en lang række butikker og steder som Lalandia og Zalando.

Billige forsikringer og rabatter i mere end 1.500 butikker

For kun 38 kroner om måneden er du dækket af en fritidsulykkesforsikring.

Tilbud om fritidsulykkesforsikring for kun 38 om måneden

Vi rådgiver og samarbejder med dig, i forhold til arbejdsskadesager, sygedagpenge, førtidspension, fleksjob og arbejdsfastholdelse.

Socialrådgivning f.eks. ved sygdom, fleksjob og førtidspension

Afdelingen yder begravelseshjælp, hvis et medlem, dennes barn under 18 år eller ægtefælle/samlever dør.

Begravelseshjælp

For 3F Kastrups medlemmer betaler afdelingen fra kr. 110,00 til 220,00 kr. for følgende fag: AVU i Dansk, Engelsk og Matematik op til og med 10. klasse Dansk som andetsprog

Gratis deltagelse på visse fag på VUC

Hos 3F Kastrup kan du få gratis undervisning som tilbydes i samarbejde med AOF. Undervisningen er normalt 1 dag om ugen eller 3 timer på aftenholdet. Der kan tilrettelægges undervisning med SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Har du svært ved at læse og skrive, så kom ned i 3F Kastrup.

Gratis ordblindeundervisning i 3F Kastrup

Lej 3F Kastrups feriehus i Sverige. Huset ligger i Markaryd.

Eget feriehus i Sverige

Som medlem af 3F Kastrup har du mulighed for at leje festsalen på Saltværksvej til fødselsdage, konfirmationer og andre festligheder. I salen er der plads og service til 80 personer. Der er musikanlæg samt en lille projektor, som kan bruges med egen PC.

Selskabslokaler i afdelingen

Kom bare, også selv om du ikke ved, hvad der er op og ned på en computer, der er altid glade frivillige hjælpere.

Net Café med gratis brug af PC, internet og printer

Køb ZOO-billetter med rabat. 3F Kastrup er sponsor for strudsene i Københavns ZOO. Derfor kan du som medlem købe billetter til sponsorpriser.

Rabat på billet til Zoologisk Have

Voksenlærling
Hvis du er over 25 år og får voksenlærlingeløn, er dit kontingent højere, fordi du får en højere løn.
Hvis du er over 30 år skal du være tilmeldt efterlønsordningen og være dagpengeberettiget ved uddannelsens start for at have gratis a-kasse. Ellers skal du betale fuldt a-kasse kontingent på 513 kr. pr. måned.
Fagforening
65 kr. pr. måned

Voksenlærling 457 kr. Efter skat ca. 344 kr. pr. måned.

Fagforening + a-kasse
65 kr. pr. måned

Voksenlærling 457 kr. Efter skat ca. 344 kr. pr. måned. Fra 30 års dagen skal du være tilmeldt efterlønsordningen og være dagpengeberettiget ved uddannelsens start for at have gratis a-kasse.

A-kasse
0 kr. pr. måned

Fra 30 års dagen skal der betales efterlønsbidrag, som er 514 kr. pr. måned . Efter skat ca. 377 kr. Du skal også være dagpengeberettiget ved uddannelsens start.